Skrevt d. 01.11-2022

Lær din hund den gode opdragelse fra start 

Når du læser om den engelske bulldog, så læser du måske også at det er en hund der er forholdsvis nem at opdrage og som eventuelt kan egne sig til dig der ikke tidligere har haft erfaring med hunde før. Det er da også rigtigt, at en engelsk bulldog sagtens vil kunne tilpasse sig til den uerfarne hundefamilie, der ikke stiller de store krav til store fysiske aktiviteter i hverdagen.

Dog er der stadig udfordringer med hunden som du skal kende til inden du går i gang med opdragelsen og træningen af dit nye familiemedlem. Jo mere forberedt du er på opgaven, jo bedre vil det gå dig og jo mere en velopdragen hund vil du få dig tilpasset lige præcis din familie. 

Opdrag Engelsk Bulldog

Start så tidligt som muligt 

Hvis du er den heldige nye ejer af en engelsk bulldog hvalp, så skal du allerede starte opdragelsen så snart den kommer ind i det nye hjem. Jo tidligere du går i gang, jo større en succes vil du med stor sandsynlighed få. Det er nemlig i de første uger af hundens liv, at den er størst modtagelig overfor nye vaner og generelt ny indlæring og jo ældre hunden bliver, jo mindre modtagelig vil den også være overfor nye lærdomme.

Derudover vil du have en hund der tidligere har tillært sig viden ved at være sammen med sine søskende og når den kommer hjem til jeres familie, så er det oplagt at lære den nye regler fra start, hvor den endnu ikke kender spillereglerne og vil prøve det hele af, ud fra den erfaring den har fundet ud af virker bedst indtil videre. 

Kontakten er vejen frem til en god opdragelse 

For at du kan have et godt samarbejde med din hund, uanset om der er tale om en engelsk bulldog eller andre racer, er det vigtigt at der kan skabes en kontakt og en relation. Uden en kontakt, vil det være svært at påvirke din hund, særligt hvis den blot syntes at omgivelserne er meget mere spændende end det du tilsyneladende har at byde på. En god start med dine nye engelske bulldog, om den er hvalp eller ej, er at træne den gode kontakt. 

Sådan kommer du i gang med træningen af kontakt

Først og fremmest skal du finde et sted, hvor hunden er vant til at være, hvor der er færrest forstyrrelser og hvor der er ro omkring den. Sørg for at have de absolut bedste godbidder du an finde, hvis der er tale om en hund der ikke er vant til at have kontakten med dig. Heldigvis burde lige præcis dette punkt ikke være så svært for denne race. Sig dernæst ikke noget, men vent på at din engelske bulldog selv tager øjenkontakt til dig, da den på denne måde lære selv at opsøge denne adfærd og få belønning for den. 

Beløn straks sin hund så snart den på eget initiativ kontakter dig

Når din hun nu velvilligt selv søger din kontakt og har fundet ud af at der er gode belønninger hver gang dette sker, kan du eventuelt sætte en kommando på adfærden. Det skal gerne være en kommando der er kort og skarp og som lyder ens hvad end du siger den sagte eller højlydt. Således kan du nemlig i situationer hvor det måtte være nødvendigt, bede din hund om at tage kontakt til dig, i stedet for omgivelserne, selv på afstand. 

Efter at der er opnået en forståelse for at det at tage kontakt til dig er et hit, kan du øge sværhedsgraden og flytte jer et sted hen hvor der er flere forstyrrelser. Dette kan eventuelt være i haven, hvor der er flere dufte, lyde og hvor naboens kat eventuelt kunne finde på at komme over hegnet. 

Først når kontakten er tilstrækkelig i de "faste rammer" under forskellige niveauer af forstyrrelser, kan du tage hunden med udenfor matriklen, hvor det hele er en smule mere uforudsigeligt og hvor der eventuelt også lige har gået andre hunde og markeret området, eller hvor der måske endda kommer nogle gående på deres daglige lufteture. 

Lydig Engelsk Bulldog

Socialisering er et must for en engelsk bulldog 

En engelsk bulldog er en stærk hund der har tendens til at vise sin helt egen vilje, også når den er i de fri, til trods for at den eventuelt måtte være i snor med dig hængende i den anden ende. En af de ting der her er vigtige, såfremt i ønsker en god oplevelse på enhver gåtur er, at din hund bliver socialiseret. Her er det igen oplagt at starte så tidligt som muligt med at møde andre hunde, andre dyr og nye mennesker.

Hvis ikke din engelske bulldog er tilstrækkeligt socialiseret i en tidlig alder, kan det være svært at vide hvordan man sal reagere på fremmede. Enten vil du have en hund der er nervøs overfor andre, men højest sandsynligt vil du med en engelsk bulldog opleve en mere fremadfusende adfærd, hvor der på gåturen vil være meget lidt styr på hunden. Tag eventuelt jævnligt på tur til naboen for at lege med deres hund og når i er klar til det, en tur i hundeskoven, hvor der også er ukendte hunde af møde og interagere med, for at hunden bliver tryg i dens adfærd omkring andre. 

En kløgtig hund der er klar til kunster 

En engelsk bulldog er en hund der har en del mellem ørerne. Den er derfor også god til at lydighedstræning, der ligeledes kan være den helt perfekte måde at kombinere den fysiske motion for at opnå en tilstrækkelig aktivering i hverdagen. Lydighedstræning vil din engelske bulldog elske dig for, hvor det både bliver en fordel for dig i hunden opdragelse og de ting der bare bliver meget lettere i hverdagen, men også i forhold til at der hele tiden er mulighed for at udvikle sig og lære nye tiltag samt kommandoer. Endda vil det være en hund der egner sig godt til at lære seje tricks og kunster, hvilket som oftest er til stor fornøjelse for både de store og de små i familien.