Skrevt d. 31.10-2022

Motion og stimulering af en Engelsk bulldog

Uanset hvilken hunderace der er tale om, så vil der være en form for fysisk aktivering og mental stimulering nødvendig, såfremt at den skal have det godt og være vel afbalanceret. De forskellige racer har hver deres behov og der kan yderligere være individuelle forskelle, der har betydning for den hverdag du bør have sammen med din hund. At kende til sin egen hund og dens race er nødvendig for at skabe de absolut bedste betingelser og det gælder bestemt også for en engelsk bulldog. 

Motion Engelsk Bulldog

Masser af energi men begrænsede udfoldelser 

En engelsk bulldog er en af de hunderacer der er avlet til en stor udholdenhed og et stort gåpåmod og heraf også en del energi. Dog er det også således, at den engelske bulldog som der kendes til i dag som værende en selskabshund der ikke længere har en funktion som tyre-hund, har fået en noget fladere næse og mange af individerne indenfor racen lidt der af det der kaldes brachycefalt syndrom.

Her er snudepartiet forkortet, uden at det samme gør sig gældende for den bagerste bløde gane, der derfor stopper delvist til for svælget og luftvejene. Det er muligt at operere sig ud af problemet med brachycefalt syndrom og de engelske bulldogs ses med et betydeligt højere energiniveau end de individer der lever med generne. En engelsk bulldog har derfor begrænsede udfoldelse, hvoraf deres aktivering skal foregå ved andet end den fysiske af slagsen. 

 Begrænset fysisk motion 

En engelsk bulldog kan ikke klare lige så meget fysisk motion som andre lignende racer. Til trods for at de har et sind der gør, at de meget gerne vil løbe frit og have adgang til en masse leg, så er det ikke en hunderace der kan holde helt lige så lang tid som de måske godt selv kunne tænke sig.

Det er der udover ikke unormalt, at en engelsk bulldog vil sove længere tid end andre hunderacer, netop fordi mange hunde af denne race, ikke har den samme evnen til at ilte blodet, som følge af mindre luft til lungerne. En engelsk bulldog kan derfor kun tåle gåture af kortere varighed og mindre intensitet. I stedet ræves der noget mere af den mentale aktivering, at have lige præcis sådan en type hund med et forkortet snudeparti. 

Leg kun det hunden kan holde til 

Når der er tale om en engelsk bulldog, så er der også tale om en hund der vil elske at lege tagfat, spille bold eller andre sjove finurligheder som kan opstå under aktiviteter med familien. Dog er det vigtigt at du som ejer og familie er opmærksom på, at der er rigelige med pauser og at hunden ikke bliver presset mere end hvad den har luft til. Jo mere energi en engelsk bulldog bruger, jo mere skal hjertet arbejde for at pumpe blodet rundt og her er det, at der er begrænsninger for denne race. Ved at lege i korte momenter og holde pauser når det er nødvendigt, så sikrer du at din hund kan holde til aktiviteterne og samværet med familien, ligeledes på den lange bane. 

Sørg for at holde din hund i form 

Da der er begrænsninger når det kommer til den fysiske aktivering og en hund der er ret glad for mad og som samtidig som oftest har charme til at kunne tillokke sig alle de gode lækkerier, så er det også en hund der har tendens til at blive overvægtig. Dog er det vigtigt, at der er den rette balance mellem den fysiske motion og det foder som hunden får i løbet af dagen, for at forhindre at den bliver overvægtig. Her vil en ekstra vægt at skulle bære rundt på, kun betyde at det kan blive endnu sværere at trække vejret og dermed en ond cirkel at komme ind i for en sådan hund. 

Stimulering Engelsk Bulldog

En bulldog er kløgtig 

Hvis du først har lært en bulldog at kende, så ved du i den grad også, at der ikke her er tale om en hund der mangler fyldstof mellem ørerne. Den ser måske ikke altid helt så log ud, når den folder sin store personlighed ud, men der er altså tale om en hund der er ret så kløgtig og kan regne de udfordringer ud som den måtte stå overfor i hverdagen.

Derfor er det også oplagt at lave en masse træning med din engelske bulldog, som alternativ for den fysiske motion, for at den bliver tilstrækkeligt aktiveret. Da den samtidig også er kendetegnet ved at have en ret stor glæde for mad, så er det oplagt at bruge dagens foder som godbidder i små træningssessioner i løbet af hverdagen. 

Lydighedstræning er et hit for en engelsk bulldog 

Måske du ikke tænker det er nødvendigt at lave en masse lydighedstræning med en engelsk bulldog, men det er noget der i den grad vil gavne hverdagen en hel del. Det store intellekt vil hurtigt opfange de signaler du sender ud og forstå hvad formålet med de forskellige øvelser er. At sørge for en masse lydighedstræning, der hele tiden kan udvikle sig og eventuelt lære den lille charmetrold sjove tricks. Din hund vil elske dig for det, først og fremmest fordi der som oftest følger gode belønninger med succesen, men også fordi at den bliver mentalt stimuleret og nyder samarbejdet til fulde. 

Sørg for at hunden bruger sine sanser 

Et af de steder hvor du særligt kan gøre noget godt for din engelske bulldog når det kommer til motion og stimulering er, at give den mulighed for at bruge sine sanser. Tag gerne ud for matriklen og lad den bruge sin næse i nye omgivelser hvor den ikke er vant til at bruge den i hverdagen. Hundeskoven er et godt bud i kortere tid ad gangen, men også stranden og skoven plejer at være et hit, særligt hvis den kan løbe frit og have følelsen af at gå sine egne veje og have tid til at undersøge alt hvad der kommer forbi. Derudover kan aktiveringslegetøj også være lige præcis det der skal til for at skulle tænke lidt mere over tingene end den er vant til.