Skrevt d. 01.11-2022

Guide til vaske og pleje af din hund 

Du vil selvfølgelig gerne gøre det absolut bedste for din hund også selvom der er tale om en engelsk bulldog og dermed har du brug for den rette viden til at give den helt rette pleje. Her får du en grundig guide, direkte målrettet til den Engelske Bulldog. Både hvordan at pelsen skal passes, for at gøre dig og dine omgivelser glade, hvordan de mange hudfolder skal passes, vaskes og håndteres, for her er der ganske særlige forudsætninger for en sund hud, når det handler om den Engelske Bulldog. 

Pleje Af Engelsk Bulldog

En særlig race med masser af hud 

Der er ingen tvivl om, at den Engelske Bulldog består af en kæmpestor del charme og selvtillid, blandt andet grundet de mange bedårende folder der sidder rundt omkring på hunden. Det er i hvert tilfælde svært at finde et sted, hvor der ikke lige er lidt ekstra hud. Når du har en engelsk bulldog i hjemmet, så skal du derfor også have disse folder i tankerne når det kommer til plejen, for her kræves der en smule ekstra. 

Tendens til svamp i hudfolderne 

En af de ting som en engelsk bulldog oftest lider af, er svamp i de mange huldfoder, og særligt de rigtig dybe af dem der er siddende i hovedet og hen over haleroden. Dybt inde i de dybe furer, er der ikke meget luft, ikke meget lys og gerne lidt fugtigt, altså den perfekte kombination for at svampe kan gro med de bedste betingelser. Så snart at huden er svækket som følge af svamp, så er det meget nemt for tilstødende bakterier at blive en del af festen og lyn hurtigt udvikler huldfoldernes dybe mørke furer sig til et sandt mareridt for hunden. Uden hud, med en masse kløe som man ikke selv formår at klø og svien og smerte, er det bestemt ikke rart med urensede og uplejede hudfolder. 

Ekstra hudfolder kræver ekstra pleje 

Når der er tale om en engelsk bulldog med de mange charmerende hudfolder, så er der også tale om et behov for lidt ekstra pleje end det gør sig gældende for andre hunderacer, der ikke har helt lige så meget overskydende hud som denne. Det er vigtigt at hudfolderne holdes rene og renses i ny og næ med den sæbe der er tilpasset dertil. Derudover skal de gerne holdes tørre, så godt som det nu er muligt og i hvert tilfælde holdes godt øje med. 

At holde styr på de mange hudfolder kan være noget af en opgave og en svær balance, da for meget vask kan medføre irritationer der leder til bakterieinfektioner, men for lidt vask giver præcis det samme resultat i den sidste ende. Hyppigheden af vask af de dybe hudfolder er derfor meget individuelt og er ligeledes afhængigt af, hvor ofte at hunden er ude og rulle sig i den frie natur, med mudder og en masse gode mikroorganismer og bør derfor være en vurdering fra den ene hund til den anden. 

Det vigtigste er at holde huden tør 

Det vigtigste faktum der gør sig gældende ved de mange hudfolder hos en engelsk bulldog er, at de holdes tørre. Du kan hurtigt lidt sørge for at tørre med mange hudfolder dagligt om nødvendigt og eventuelt, allerede fra en tidlig alder, vænne din Engelske Bulldog til, at det er helt okay at bruge en føntørrer. Det er i hvert tilfælde en tilvænning der vil gøre, liver meget nemmere for dig, din pengepung i forhold til renseprodukter og dyrlægeregninger, men i den grad også gøre din hund en tjeneste, hvor der er meget mindre sandsynlighed for at der opstår problemer, til trods for at der sidder lidt meget ekstra hud hos en engelsk bulldog. 

Plej Racen Engelsk Bulldog

Den Engelske Bulldog mangler hygiejne 

En af de problemer der er ved den meget lidt atletiske Engelske Bulldog er, at den ikke har så nemt ved at opretholde den gode hygiejne på egen hånd. Først og fremmest har den en den kortere ben end hvad der gør sig gældende for andre hunderacer. Men den vil med stor sandsynlighed også have det problem, at der er en eller flere ryghvirvler der er vokset sammen som følge af indavl, der betyder, at det slet ikke er muligt for hunden at logre, eller vaske sig selv bagi for den sags skyld. Det kan derfor meget vel være sådan, at du er den der skal hjælpe din Engelske Bulldog med at holde sig tilstrækkelig ren og fri for bakterier, både for og bag. 

Har din hund brug for kortere negle?

En af de ting der følger med enhver hund og hundeejer, er behovet for at få klippet negle i ny og næ, såfremt at de ikke bliver slidt tilstrækkeligt på asfalten under de daglige gåture. Da en engelsk bulldog ikke er den hund der muligvis får mest motion og dermed ej heller får slebet deres negle helt lige så meget som det gør sig gældende for andre racer, er der her behov for at du hjælper til en gang i mellem.

At klippe negle kræver tålmodighed og en hund der gerne er tilvendt proceduren fra en meget tidlig alder. Der skal være ro på når du klipper negle og der skal anvendes en negleklipper der kraftig nok til at klippe et rent snit. Der sidder et par store blodårer øverst oppe i hundens negle og det er præcis som hvis du selv skærer dig i fingerens blomme, så vil det bløde ret kraftigt, til trods for et meget lille cut. 

Guide til god negleklip

  • Træn din hund i at holde poten rolig når du roder ved neglene 
  • Brug en kraftig negleklipper 
  • Hav produktet klip stop klart, der stopper en eventuel blødning i en fart 
  • Klip meget små stykker af neglene af gange 
  • Mærker du noget blødt, er du ved vejs ende og kan ikke klippe mere af